Reserveren
Tickets &
Reserveren

Ontdek het bijzondere leven van de meest beroemde schilder van Amsterdam

~ VIDEO, MUZIEK EN SPECIAL EFFECTS NEMEN JE MEE NAAR HET AMSTERDAM UIT DE 17E EEUW;
REMBRANDTS AMSTERDAM ~

— Rembrandt van Rijn werd in 1606 geboren in Leiden. Zijn ouders waren werkzaam in een molen, maar Rembrandt zag zijn toekomst anders voor zich: hij wilde schilder worden.

— Hendrickje, de derde vrouw van Rembrandt, was eerst werkzaam in het Rembrandthuis als dienstmeid. Samen kregen ze een kind: Cornelia.

— Titus was de zoon van Rembrandt en zijn eerste vrouw Saskia. Titus en Hendrickje nemen Rembrandt in dienst na zijn faillissement. Zo zijn ze de schuldeisers te slim af.

— Cornelia was de dochter van Hendrickje en Rembrandt. Ze is later getrouwd met schilder Cornelis Suythof en heeft twee van haar zoons Rembrandt, en haar derde zoon Hendrick genoemd.

Ontmoet Rembrandts familie

In dit meeslepend Rembrandt museum stap je 350 jaar terug in de tijd en bezoek je een reconstructie van Rembrandts atelier aan de Rozengracht, hier schilderde hij zijn iconische ‘laatste werken’.

In deze reis ontmoet je , zijn minnares , zoon en dochter .

Ontdek het verhaal van Rembrandts Amsterdam

Over het verhaal

Veelgestelde vragen

Nee, binnen het geboekte tijdslot kan je binnen komen lopen op elk moment naar keuze. De experience begint elke 10 minuten, maar houdt rekening met een korte wachttijd. De experience duur ongeveer 25 minuten.

De Amsterdam Stadspas ‘Groene Stip’ & ‘Blauwe Ruit’ is geldig vanaf 1 september 2021. Reserveren kan via ‘reserveer’ en vervolgens ‘alleen tijdslot’ reserveren. U betaalt aan de kassa €1. Geldig voor één persoon per stadspas.

Betalen kan aan de kassa van Rembrandts Amsterdam. Bij binnenkomst kan je jouw kortingspas, kortingsvoucher of -coupon laten zien. Let op: betalen is alleen mogelijk met pinpas of creditcard. Contant geld wordt helaas niet geaccepteerd. Om te reserveren klik ‘Tickets & Reserveren’ en selecteer ‘Reserveer alleen tijdslot’.

De voorstelling duurt ongeveer 25 minuten. Let op: er is geen toilet aanwezig.

Ja, wij zijn toegankelijk voor mensen met een loophulpmiddel of rolstoel. De beleving is gelijkvloers.

Ja, de beleving is voor jong tot oud, voor elke doelgroep toegankelijk. Wel bevat de show spannende elementen. Het wordt daarom geadviseerd om jonge kinderen onder begeleiding de beleving te laten bezoeken.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Volg ons op Instagram

Volg ons op Instagram en kom meer te weten over het verhaal van Rembrandt van Rijn en zijn stad Amsterdam.

@rembrandtsadam