Reserveren

Veelgestelde vragen

De initiatiefnemer achter Rembrandts Amsterdam is de creatieve studio Citysaurus. De studio is opgericht door twee kunstzinnige ondernemers met jarenlange ervaring in het maken van belevingen voor musea. Wist je dat ze bijvoorbeeld al eerder aan een beleving over Rembrandt hebben gewerkt? De Young Rembrandt Studio in Leiden is sinds 2017 geopend. Klik hier voor de Young Rembrandt Studio in Leiden.

Rembrandts Amsterdam is een spectaculaire videopresentatie over het leven van Rembrandt in Amsterdam en het vervolg van wat je zag in het Rembrandthuis. Het Rembrandthuis aan de Jodenbreestraat 4 is de daadwerkelijke plek waar Rembrandt woonde en werkte. Op deze locatie bevind zich nu Museum het Rembrandthuis. Naast het oorspronkelijke atelier zijn er vaak bijzondere tentoonstellingen te bezoeken. Wij adviseren iedereen het Rembrandthuis te bezoeken. Echter, de geschiedenis van Rembrandt in de stad speelt zich niet alleen af in het Rembrandthuis. Rembrandt heeft op verschillende locaties in Amsterdam gewoond en gewerkt, waarvan zijn laatste 12 jaar aan de Rozengracht. In deze periode heeft hij bijzondere schilderijen gemaakt. Dit verhaal brengen wij tot leven in een +/- 25 minuten durende voorstelling.

De tickets zullen na betaling binnen enkele minuten per e-mail worden verzonden. De tickets zijn geldig voor de aangegeven dag en aanvangstijd. Wil je de datum of aanvangstijd veranderen? Klik daarvoor hier. Er is helaas geen garantie dat je op dezelfde dag nog terecht kunt.

Klik reserveren, selecteer dat je al een ticket hebt en alleen een tijdslot wilt reserveren. Je kunt dan een tijdslot en taal reserveren via het menu. Vergeet niet het originele ticket te tonen aan de balie.

Klik reserveren, selecteer ‘Alleen tijdslot reserveren’. Je kunt dan een tijdslot en taal reserveren via het menu. Lever jouw voordeelbon in bij binnenkomst en betaal aan de kassa. Let op: betalen is alleen mogelijk met pinpas of creditcard. Cash wordt helaas niet geaccepteerd.

Ja, je kunt tot maximaal 1 uur voor aanvangstijd jouw datum en tijdslot veranderen. Klik daarvoor hier.

De voorstelling duurt ongeveer 25 minuten. Het is belangrijk om 5 tot 10 minuten voor aanvangstijd aanwezig te zijn, de voorstelling start namelijk automatisch. Let op: er is geen toilet aanwezig.

Bij het reserveren van een tijdslot of het kopen van een ticket selecteer je de taal waarin je de voorstelling wilt bezoeken. De voorstelling speelt in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Het is helaas niet mogelijk om meerdere talen per voorstelling te selecteren. Ben je onderdeel van een groep met personen die niet allemaal dezelfde taal spreken? Dan kan je verschillende tijdsloten boeken door middel van verschillende transacties.

Ja, wij zijn toegankelijk voor mensen met een loophulpmiddel of rolstoel. De beleving is gelijkvloers.

Ja, de beleving is voor jong tot oud, voor elke doelgroep toegankelijk. Wel bevat de show spannende elementen. Het wordt daarom geadviseerd om jonge kinderen onder begeleiding de beleving te laten bezoeken.

Nee, wij bieden helaas geen gratis toegang of korting met de Museumkaart.

Kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis naar binnen. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar is een ticket beschikbaar tegen een gereduceerd tarief.

De beleving bevat op enig moment lichtflitsen. Extra waakzaamheid is dus gewenst voor bezoekers met lichtflitsgevoeligheid.

Ja, wij zijn corona-proof en werken zo veel mogelijk met tijdsloten en kleine groepen van maximaal 6 personen per voorstelling. Verschillende huishoudens houden anderhalve meter afstand van elkaar en onze medewerkers. In de entreehal is een mondkapje verplicht, maar op een vaste zitplek mag je deze afdoen.

Wil je met meer dan 6 personen (één huishouden) een tijdslot te boeken? Stuur hiervoor minstens 48 uur van tevoren een mail naar tickets@rembrandtsamsterdam.com met de gewenste datum, tijd en taal.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Instagram en kom meer te weten over het verhaal van Rembrandt van Rijn en zijn stad Amsterdam.

@rembrandtsadam