Reserveren
Tickets &
Reserveren

Veelgestelde vragen

Nee, de experience begint elke 10 minuten dus aankomen kan op elk moment, maar houdt rekening met een korte wachttijd. De experience duur ongeveer 25 minuten.

Met de Amsterdam Stadspas is een bezoek aan de experience gratis. Geldig voor één persoon per stadspas. Het is verplicht om bij je bezoek je stadspas te tonen. Reserveren is niet nodig.

Betalen kan aan de kassa van Rembrandts Amsterdam, online reserveren is niet nodig. Bij binnenkomst kan je jouw kortingspas, kortingsvoucher of -coupon laten zien. Let op: betalen is alleen mogelijk met pinpas of creditcard. Contant geld wordt helaas niet geaccepteerd.

De voorstelling duurt ongeveer 25 minuten. Let op: er is geen toilet aanwezig.

Bij het reserveren van een tijdslot of het kopen van een ticket kies je de taal waarin je de voorstelling wilt bezoeken. De voorstelling speelt in het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Russisch, Spaans, Italiaans of Chinees. Het is helaas niet mogelijk om meerdere talen per voorstelling te kiezen. Ben je onderdeel van een groep met personen die niet allemaal dezelfde taal spreken? Dan kunnen wij mogelijk de groep splitsen, vraag hierna aan de balie.

Ja, wij zijn toegankelijk voor mensen met een loophulpmiddel of rolstoel. De beleving is gelijkvloers.

Ja, de beleving is voor jong tot oud, voor elke doelgroep toegankelijk. Wel bevat de show spannende elementen. Het wordt daarom geadviseerd om jonge kinderen onder begeleiding de beleving te laten bezoeken.

Nee, wij bieden helaas geen gratis toegang of korting met de Museumkaart.

Kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis naar binnen. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar is een ticket beschikbaar tegen een gereduceerd tarief.

De beleving bevat op enig moment lichtflitsen. Extra waakzaamheid is dus gewenst voor bezoekers met lichtflitsgevoeligheid.

De initiatiefnemer achter Rembrandts Amsterdam is de creatieve studio Citysaurus. De studio is opgericht door twee kunstzinnige ondernemers met jarenlange ervaring in het maken van belevingen voor musea. Wist je dat ze bijvoorbeeld al eerder aan een beleving over Rembrandt hebben gewerkt? De Young Rembrandt Studio in Leiden is sinds 2017 geopend. Klik hier voor de Young Rembrandt Studio in Leiden.

Rembrandts Amsterdam is een spectaculaire videopresentatie over het leven van Rembrandt in Amsterdam en het vervolg van wat je zag in het Rembrandthuis. Het Rembrandthuis aan de Jodenbreestraat 4 is de daadwerkelijke plek waar Rembrandt woonde en werkte. Op deze locatie bevindt zich nu Museum het Rembrandthuis. Naast het oorspronkelijke atelier zijn er vaak bijzondere tentoonstellingen te bezoeken. Wij adviseren iedereen het Rembrandthuis te bezoeken. Echter, de geschiedenis van Rembrandt in de stad speelt zich niet alleen af in het Rembrandthuis. Rembrandt heeft op verschillende locaties in Amsterdam gewoond en gewerkt, waarvan zijn laatste 12 jaar aan de Rozengracht. In deze periode heeft hij bijzondere schilderijen gemaakt. Dit verhaal brengen wij tot leven in een +/- 25 minuten durende voorstelling.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Instagram en kom meer te weten over het verhaal van Rembrandt van Rijn en zijn stad Amsterdam.

@rembrandtsadam